Afacerile social-responsabile vor fi premiate în cadrul Galei Întreprinderilor Responsabile

Întreprinderile social-responsabile care valorifică potențialul uman, au grijă de comunitate, se implică și susțin inițiativele sociale, vor fi celebrate la Chișinău, pe 15 decembrie 2016, în cadrul Galei Întreprinderilor Responsable.

Evenimentul are drept obiectiv promovarea celor mai inovative, creative și cu impact idei, implementate de companiile mici ce respectă principiile responsabilității în afaceri.

Diplomele pentru Responsabilitate Socială în Afaceri vor fi înmânate micilor antreprenori de către reprezentanții companiilor mari, care au o politică de Responsabilitate social-corporativă integrată în activitățile cotidiene. Astfel, este facilitată comunicarea și colaborarea dintre companiile mici și mari, care activează în domenii similare ori implementează inițiative asemănătoare.

Gala Întreprinderilor Responsbile este organizată în cadrul proiectului Responsible Business NIKA, care are drept obiectiv îmbunătăţirea percepţiei întreprinderilor mici și mijlocii cu privire la Responsabilitatea Socială în Afaceri. Proiectul este finanțat dintr-un grant acordat de Departamentul de Stat al SUA.

Evenimentul se va desfășura în cadrul Muzeului de Artă, care a fost renovat și recent și-a redeschis ușile pentru vizitatori. Acesta are nevoie de mai multe investiții suplimentare, cele mai importante ar reprezenta procurarea unor bănci în sălile de expoziție. Astfel, în cadrul evenimentului vor fi colectate și donate resurse pentru achiziția băncilor. Cateringul este asigurat de o companie care angajează sezonier cca 40 persoane, preponderent femei, în comuna Trușeni. Recitalul de muzică va fi oferit de un tânăr, elev în clasa 12-a.

Responsabilitatea socială este responsabilitatea unei organizații pentru impactul deciziilor și activităților sale asupra societății și mediului. Organizațiile responsabile adoptă un comportament etic și transparent, care contribuie la dezvoltarea durabilă, iau în considerare așteptările părților interesate, este conformă cu normele internaționale. Prin adoptarea principiilor de responsabilitate socială organizațiile își propun maximizarea contribuției lor la dezvoltarea durabilă.

Mai multe detalii, găsiți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/ResponsibleBusinessGeneration/ și pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/147926622356008/

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.