Aplică la al doilea apel de proiecte în cadrul Programului „Femei în afaceri”!

femei in afaceri

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a anunțat lansarea celui cel de-al doilea apel de proiecte în Cadrul Componentei II a Programului-pilot „Femei în afaceri” (PFA).

La Componenta de granturi pot participa femeile care gestionează o întreprindere de până la 2 ani. Valoarea maximă a grantului va constitui 165 mii lei, dintre care 110 mii lei sunt direcționați pentru investiții în achiziționarea echipamentelor, iar restul de 55 mii lei pentru servicii de dezvoltarea afacerii: cercetare, consultanță și promovare.Prioritate în cadrul Programului se acordă afacerilor: inovative și cu potențial de export, din domeniul industriei creative, agroturismului și meșteșugăritului, din domeniul producerii, tehnologiei informaționale și comunicații, non-agricole din zone rurale, care nu cad sub incidența criteriilor de eligibilitate a suportului acordat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, întreprinderi care oferă servicii/produse companiilor mari.

Amintim că în cadrul primului apel 100 de proiecte investiționale au fost aprobate spre finanțare nerambursabilă în valoare de 14 milioane lei, ceea ce va stimula investiții de 24 milioane lei în economia națională.

Programul-pilot „Femei în Afaceri a fost lansat în toamna anului 2016 și va fi implementat pe parcursul a 3 ani. Din bugetul statului vor fi alocate 51,5 milioane lei. Această inițiativă guvernamentală are ca obiectiv promovarea abilității economice și sociale din zonele rurale prin reducerea inegalității de gen, prin creșterea și dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepției inovaționale, sporirea accesului la resurse, servicii și tehnologii moderne.

Dosarele pentru Concursul de granturi pot fi depuse până la 20 iunie 2018.

Vezi ghidul de aplicare!In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.