Banca centrală a Franței și-a schimbat în mod neașteptat atitudinea față de monedele digitale

Banca centrală a Franței și-a schimbat în mod neașteptat atitudinea față de activele digitale. Potrivit șefului băncii centrale, François VILLEROY DE GALHAU, la moment, colegii săi analizează perspectivele criptomonedelor stabile (stablecoin-uri) cu intenția de a le folosi ca instrumente de plată pentru decontările interne.

„Observăm rețelele în creștere ale diferitelor monede, dar stablecoin-urile sunt o prioritate pentru noi. Fiind asigurate cu monede fiat (USD, EUR), ne indică despre stabilitatea stablecoin-urilor, motiv pentru care pot fi folosite ca mijloc de plată. Este prea devreme să vorbim despre introducerea lor în mecanismele bancare, dar această posibilitate nu poate fi exclusă”, a remarcat François VILLEROY DE GALHAU.

Potrivit oficialului, instituțiile financiare ar trebui să distingă în mod clar stablecoin-urile de criptmonedele obișnuite, deoarece au proprietăți fundamentale diferite. Primele sunt acoperite cu monede fiat, din cauza căruia cursul lor se poate schimba numai în caz de faliment al organizației care le-a emis, iar Bitcoin-ul și altcoin-urile pot varia în functie de sentimentul de pe piață.

Șeful Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a exprimat anterior un punct de vedere similar. Potrivit lui, criptomonedele sunt instrumente financiare riscante, deoarece nu au acoperire cu monede fiat. Dacă criptomonedele ar fi protejate ca monedele tradiționale, acesta ar atrage mult mai mulți investitori instituționali.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.