„BANCA DE ECONOMII” S.A. dispune de lichidități suficiente pentru a-și onora obligațiile financiare

„BANCA DE ECONOMII” S.A. a publicat astăzi un comunicat de presă ca o reacție la informațiile apărute în presă referitor la situația financiară a sa.

În acest comunicat „BANCA DE ECONOMII” S.A. informează că activează în regim normal, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, sub administrarea specială a Băncii Naționale a Moldovei, respectând prevederile Hotărârii Consiliului de Administrație al  BNM nr.248 din 27 noiembrie 2014, publicată în nr.358-363 din 04 decembrie 2014 al Monitorului Oficial.

Banca dispune de lichidități suficiente pentru a-și onora obligațiile financiare față de clienții săi. Spre exemplu, plata pensiilor și a salariilor prin intermediul cardurilor de plată sunt efectuate fără probleme, iar decontările agenților economici se desfășoară în regim normal.

Totodată, „BANCA DE ECONOMII” S.A. efectuează atragerea şi eliberarea depozitelor persoanelor fizice și juridice în condiţii normale. Există un număr foarte mic de clienţi, în special persoane juridice, care dețin conturi cu solduri mai mari de 500 000 lei care vor avea acces la mijloacele bănești după validarea acestora de către Comisia specială instituită de către Guvern în acest scop. De asemenea, un număr redus de persoane afiliate băncii (acţionari, administratori, etc) vor avea acces la resurse până la sfârşitul lunii ianuarie 2015, după expirarea moratoriului instituit asupra acestor creanţe.

„BANCA DE ECONOMII” S.A. face apel la toate instituțiile de presă să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de articolele publicate și să prezinte publicului doar informații oficiale şi verificate.

Sursa: bem.md

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.