Banca Națională a Moldovei încurajează promovarea educației financiare

Un grup de elevi ai liceului Academiei de Științe a Moldovei au intrat din 23 octombrie 2017 în rolul de experți la evenimentele de educație financiară organizate de Banca Națională a Moldovei (BNM). Ei le vor arăta tinerilor cum se face un business-plan, iar copiilor din clasele primare le vor povesti despre istoria banilor. Elevii-voluntari vor fi ghidați de profesorul lor Pavel Cerbușca, care anterior a fost formator în cadrul unor evenimente similare la banca centrală a Moldovei.

Astfel, în perioada 23 octombrie – 3 noiembrie 2017, BNM desfășoară vizite cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, marcată în fiecare an în ultima zi a lunii octombrie.

La eveniment s-au înscris peste 200 de elevi și studenți, iar pentru că solicitările sunt numeroase vor fi organizate vizite și după perioada anunțată.

Este pentru prima data când BNM desfășoară acțiuni în comun cu tineri care își doresc să se implice ca voluntari. Ei vor participa la toate evenimentele de educație financiară ce vor fi organizate de Banca Națională în anul de studii 2017-2018, în tandem cu experți ai BNM, care vor face prezentări la diverse subiecte financiare.

Vizitatorii vor mai avea ocazia să vadă sala de expoziții a BNM, să audieze o prezentare despre elementele de siguranță ale monedei naționale și să utilizeze un verificator de bancnote.

Sursa: bnm.md

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.