Banca Naţională a României are un nou Consiliu de Administraţie

Banca Naţională a României (BNR) are un nou Consiliu de Administraţie (CA), care va fi condus de guvernatorul Mugur Isărescu, şi are ca obiective principale adoptarea monedei unice europene şi intrarea în Uniunea Bancară Europeană, potrivit AGERPRES.

Mandatul vechiului CA al BNR a expirat în data de 10 octombrie 2014.

Mugur Isărescu se află la al cincilea mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României. Din conducerea executivă a BNR mai fac parte Florin Georgescu, prim-viceguvernator, aflat la al treilea mandat, Bogdan Olteanu, viceguvernator, la al doilea mandat şi Liviu Voinea, viceguvernator, primul mandat.

Membrii neexecutivi ai conducerii BNR pentru următorii cinci ani vor fi Agnes Nagy, aflată la al patrulea mandat, Marin Dinu, la al doilea mandat, Virgil Stoenescu, la al treilea mandat, Gheorghe Gherghina şi Daniel Dăianu, la primul mandat fiecare.

Noul Consiliu de Administraţie al BNR a fost numit de Parlament la jumătatea lunii iunie anul acesta. Cristian Popa, care a deţinut funcţia de viceguvernator al BNR timp de trei mandate consecutiv, Napoleon Pop, care a avut două mandate de membru în CA şi Nicolae Dănilă, un singur mandat de membru, nu au mai primit aprobarea Parlamentului pentru un nou mandat în conducerea băncii centrale.

Consiliul de administraţie al BNR este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani.

Sursa: ziuaconstanta.ro

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.