Banca Națională a Ungariei a cheltuit 16 milioane de dolari pe un tablou

De ce să te concentrezi pe ratele dobânzilor, atunci când poți cumpăra artă renascentistă?

Banca Națională a Ungariei a anunțat pe site-ul său că a cumpărat o lucrare a pictorului secolului 16, Tițian, unul dintre cei mai influenți artiști din școala venețiană.

Lucrarea, care o ilustrează pe „Madonna și Copilul și Saint Paul„, a fost achiziționată pentru 4,5 miliarde de forinți (15,8 milioane de dolari) de la un colecționar maghiar, identitatea căruia nu a fost dezvăluită.

Din ianuarie 2014, banca centrală a achiziționat opere de arta în valoare de 7,8 miliarde forinți (27,4 milioane dolari) în cadrul unui program depozitar de răscumpărare a artei. Programul a fost lansat cu 30 de miliarde de forinți (105,500,000 dolari), cu scopul de a achiziționa opere de artă majore, care fie au fost o dată sau se află în prezent în proprietatea maghiară, cu scopul de a păstra comorile in țară.

Tabloul este una dintre cele mai importante opere de artă descoperite în Ungaria, în ultima jumătate de secol„, a spus banca într-un comunicat. Ei au adăugat că, programul lor de răscumpărare a artei plasează Banca Națională a Ungariei printre băncile centrale de top angajate în protecția patrimoniului cultural.

Printre alte articole recent achiziționate de către bancă se mai găsesc: o colecție de monede de argint seculare din Transilvania și lucrări ale pictorilor maghiari Mihály Munkácsi și Desiderius Orban.

Dar banca centrală nu s-a oprit doar la arta.

Pe lângă programul de răscumpărare a artei, banca centrală a pus în funcțiune unele câștiguri de ale sale, prin alocarea a 200 de miliarde de forinți pentru un program de educație și de cumpărare a mai multor piese imobiliare, inclusiv a unui hotel somptuos de patru stele din secolul al 18-lea cu reședință în mediul rural” a raportat Wall Street Journal.

Toate aceste achiziții au fost făcute din profiturile băncii și nu din banii contribuabililor.

Sursă: businessinsider.com / Traducerea şi adaptarea: Wall Street Moldova
In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.