BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. asigură că activează în regim normal

BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a publicat astăzi un comunicat de presă ca o reacție la informațiile apărute în presă referitor la situația financiară a sa.

În acest comunicat BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. informează că activează în regim normal, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare, sub administrarea specială a Băncii Naționale a Moldovei, respectând prevederile Hotărârii Consiliului de Administrație al BNM №253 din 30 noiembrie 2014, publicată în Monitorul Oficial №358-363 din 04 decembrie 2014.

Banca dispune de lichidități suficiente pentru a-și onora obligațiile financiare față de clienții săi şi efectuează în continuare atragerea şi eliberarea depozitelor persoanelor fizice și juridice în condiţii normale.

Există un număr de clienţi, persoane fizice şi juridice, care dețin conturi cu solduri mai mari de 500 000 lei care vor avea acces la mijloacele bănești după validarea acestora de către Comisia specială instituită de către Guvern în acest scop. Persoanele afiliate ale băncii (acţionari, administratori, etc.) vor avea acces la resurse financiare până la sfârşitul lunii ianuarie 2015, după expirarea moratoriului instituit asupra acestor creanţe.

BC “BANCA SOCIALĂ” S.A. face apel la toate instituțiile de presă să manifeste maximă atenție și responsabilitate față de articolele publicate și să prezinte publicului doar informații oficiale şi verificate.

Sursa: bancasociala.md

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.