Beneficiază de Granturi de cofinanțare de la PAC II

Granturi de cofinanțare – este o sub-componentă a proiectului de ameliorare a competitivității. Componenta granturi va oferi întreprinderilor mici și mijlocii suport financiar pentru a investi în activități cu valoare adăugată sau procese orientate spre export. După implementarea reușită a proiectului de ameliorare a competitivității (PAC I) în 2006-2013, Guvernul Republicii Moldova a decis să continue sprijinul acordat IMM-lor prin intermediul unei noi componente de cofinanțare, aprobate în cadrul proiectului PAC II.

Scopul noii componente granturi este de a ajuta IMM-le să implementeze un set de activități care urmăresc îmbunătățirea competitivității la export. Prin furnizarea granturilor de cofinanțare, proiectul va ajuta întreprinderile moldovenești să-și mărească potențialul de export folosind serviciile de dezvoltare a afacerilor (SDA) și alte servicii relevante pentru a-și ameliora competitivitatea la export.

Componenta va oferi IMM-lor subvenții financiare pentru a investi în activități cu valoare adăugată sau în procesele orientate spre export. Astfel, unul din obiectivele proiectului este de asemenea înlăturarea eșecului de piață prin încurajarea IMM să folosească SDA pentru sporirea competitivității. Aceste servicii vor favoriza în primul rând apropierea de noi piețe și clienți, exportul de produse noi și dezvoltarea noilor activități orientate spre export. Odată cu cunoașterea beneficiilor acestor servicii, întreprinderile vor fi mai deschise spre a investi de sine stătător în astfel de activități. În felul acesta componenta granturi va contribui la remedierea eșecului pieței.

Componenta are un buget de 3 milioane $USD, sumă de care vor beneficia aproximativ 250 IMM-ri în perioada 2015-2019.

Pentru informații despre potenţialii prestatori de servicii de dezvoltare în afaceri accesaţi:

Puteți accesa și:

  • Solicitarea de grant (updated) .doc
  • Componenta de Grant .ppt
  • Leaflet – componenta de grant .pdf
  • Prezentarea video

Sursa: uipac.mdJoin the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.