BERD recomandă Bursa de Valori Bucureşti la Londra

Dezvoltarea pieţei de capital din România a fost punctul central al unei conferinţe organizată miercuri de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Bloomberg, la sediul de la Londra al BERD, informează ECONOMICA.NET cu trimitere la un comunicat de presă al BERD.

BERD precizează că acesta este primul dintr-o serie de evenimente care vor informa investitorii instituţionali cu privire la evoluţiile recente de pe piaţa de capital din România şi iniţiativa de a obţine statutul de piaţă emergentă. România este în prezent clasificată ca piaţă de frontieră în indici, precum cei ai MSCI.

„Salutăm ritmul reformelor în domeniul dezvoltării pieţei de capital în România. Suntem încântaţi să oferim o platformă pentru investitorii instituţionali şi factorii de decizie de pe piaţa românească de capital, pentru a discuta cum să o aducem mai aproape de o potenţială reclasificare din piaţă de frontieră în piaţă emergentă”, a declarat vicepreşedinte şi CFO al BERD, Andras Simor.

„Strategia noastră va îmbunătăţi semnificativ profilul de risc al României şi va crea mai multe oportunităţi pentru investitorii de portofoliu. România de astăzi se mută de la o destinaţie limitată de investiţii spre o piaţă înfloritoare, cu conexiuni din ce în ce eficiente la pieţele internaţionale. Acesta este un moment special, întrucât piaţa este într-o etapă crucială a tranziţiei, iar oportunităţile de investiţii sunt imense”, a declarat la rândul său directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski.

Autorităţile de la Bucureşti şi-au asumat o agendă extinsă de dezvoltare a pieţei de capital, care are scopul de a îmbunătăţi funcţionarea pieţei locale, de a creşte lichiditatea acesteia şi disponibilitatea produselor de pe piaţa de capital. BERD, cel mai mare investitor instituţional în România, susţine această agendă prin investiţii, asistenţă tehnică şi dialog politic, care ajută la dezvoltarea pieţei de capital locale. Banca a investit în ultimele IPO-uri ale distribuitorilor de gaze şi de energie electrică Romgaz şi Electrica şi a participat, de asemenea, în toate emisiunile de obligaţiuni corporative ale băncilor din ultimii doi ani.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ 6,2 miliarde euro în peste 330 de proiecte în România, mobilizând pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Sursa: ECONOMICA.NET

 

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.