BNM participă la Săptămîna Internațională a Educației Financiare

La 9 martie 2015, a demarat Săptămîna Internațională a Educației Financiare, cu tematica ”Economiile de azi. Siguranța de mâine”.

Banca Națională a Moldovei (BNM) a aderat la acțiunile în cauză prin abordarea acestui subiect pe plan național, cu aportul instituțiilor de profil și al voluntarilor interesați.

Astfel, prima zi a săptămînii a reunit la banca centrală formatori din Chișinău și diverse raioane ale Republicii Moldova la atelierele de lucru, organizate cu sprijinul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud – Est (EFSE DF) la subiectul financiar.

În deschiderea seminarelor, viceguvernatorul BNM Emma Tăbîrță a adresat un cuvînt de salut asistenței, subliniind importanța promovării educației financiare la toate nivelurile pentru dezvoltarea economică a țării. În acest sens, au fost invocate modele comportamentale înregistrate în mediul adulților și cel al copiilor, în special, din familiile migranților, care implică necesitatea unui suport profesional din partea instituțiilor abilitate în vederea incluziunii financiare. Participanții la seminare – profesorii ce predau alte obiecte decît cele ce țin de finanțe-au avut prilejul să ia cunoștință de aspecte de prezentare a acestei teme la orele de dirigenție, într-un mod interesant, accesibil și interactiv.

În zilele ce urmează, BNM a inclus în programul său de educație financiară instruiri la gradinițe de copii, de asemenea, cu susținerea EFSE. Totodată, specialiștii de la BNM vor oferi copiilor de diferite categorii de vîrste posibilitatea de a vizita banca centrală, pentru a afla multe lucruri utile din domeniul financiar și pentru a-și constitui pe viitor o proprie experiență în acest sens.

Desfășurarea Săptămînii Internaționale a Educației Financiare redă continuitatea procesului educațional la tema respectivă și este un îndemn către alte părți competente pentru o implicație mai profundă în stimularea interesului comun față de incluziunea financiară.

Sursa: Banca Naţională a Moldovei

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.