BNM vine în susținerea angajaților bancari. O nouă oportunitate pentru ei

Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu un proiect de modificare şi completare a Regulamentului cu privire la acordarea creditelor de către bănci funcționarilor săi, în urma adresării Asociației Băncilor din Moldova (ABM).

Prin acest proiect se modifică termenul creditelor contractat de angajații băncilor pentru necesitățile primordiale. Dacă la moment, un angajat poate contracta un credit până la 2 ani, atunci, în urma modificărilor, termenul oferit va fi de 5 ani. Totodată se acordă posibilitatea ca suma maximă a creditului contractat să constituie 20 de salarii tarifare al angajatului în loc de 10 salarii.

Propunerea a fost înaintată de către ABM şi susținută de BNM cu scopul de a diminua fluctuația de cadre și racordarea condițiilor de creditare a angajaților băncii la cele ale clienților, ținând cont că riscurile de creditare sunt mai mici.

La acordarea creditului, banca ia în considerare vechimea în muncă a angajatului în sistemul bancar și nemijlocit la banca dată, importanța subdiviziunii în care lucrează  şi aportul lui la realizarea obiectivelor băncii.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.