Bursa de Valori a Moldovei a obținut licenţă şi autorizaţie pentru activitate pe piaţa de capital

Consiliul de Administrare al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a Hotărât în cadrul şedinţei din 8 mai 2015 să acorde Bursei de Valori a Moldovei (BVM) din 11 mai 2015 licenţă de operator de piaţă şi autorizaţie de piaţă reglementată pe un termen nelimitat. Această Hotărâre a intrat în vigoare astăzi, la 15 mai 2015, odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

În aşa mod, după o perioadă  de 2 luni de inactivitate, BVM poate accepta tranzacţiile cu acţiunile societăţilor pe acţiuni.

Până la 11 aprilie 2015, BVM a fost obligat obligată prin Hotărârea CNPF nr. 15/10 din 20 martie 2015, să identifice toate societăţile pe acţiuni care corespund cerinţelor de admitere spre tranzacționare pe piața reglementată în conformitate cu prevederile Legii nr.171 din 11.07.2012 „Privind piaţa de capital”.

În continuare, la BVM se vor tranzacţiona doar acţiunile societăţilor pe acţiuni care au o capitalizarea bursieră previzibilă de cel puţin echivalentul în lei la 1 milion de euro calculat la cursul oficial al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) la data admiterii sau dacă aceasta nu poate fi evaluată, atunci capitalul propriu al societăţii trebuie să corespundă cu valoarea sus indicată.

Totodată, CNPF este dispusă să analizeze cererile parvenite de la societăţile pe acţiuni care nu corespund cerinţelor de admitere spre tranzacţionare pe piaţa reglementată, pentru a le acorda această posibilitate în cazul când consideră că pentru valorile mobiliare ale acestor societăţi pe acţiuni piaţa reglementată este o piaţă adecvată.

Acţiunile societăţile pe acţiuni care nu corespund cerinţelor de admitere spre tranzacţionare pe piaţa reglementată  vor putea fi tranzacţionare în cadrul unui Sistem multilateral de tranzacţionare (MTF) sau pe piaţa extrabursieră.

Până la acest moment, lista societăţilor pe acţiuni admise spre tranzacţionare pe piaţa reglementată nu a fost publicată.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.