BVB lansează un nou sistem de raportare pentru companiile listate la bursă

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunţă că lansează un nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, numit Sistem Informational de Raportare a Emitentilor (IRIS). IRIS va oferi emitentilor un mecanism la cele mai inalte standarde internationale pentru o difuzare publica rapida si eficienta a rapoartelor si anunturilor catre investitori, analisti si distribuitori de date de pe piata.

Platforma are ca scop standardizarea formatului de raportare si cresterea gradului de transparenta a pietei prin asigurarea unui sistem de comunicatii sigur si fiabil pentru publicarea si distribuirea rapoartelor emitentului intr-un format text (HTML). In practica, acest lucru inseamna ca informatiile furnizate de emitenti vor fi integrate intr-un format accesibil imediat pentru prelucrarea datelor. Prin lansarea platformei IRIS, BVB va oferi un canal dedicat de informare pentru companiile listate pentru a comunica cu piata intr-un mod rapid, transparent si fiabil.

„Ne asteptam ca IRIS sa devina rapid instrumentul cheie pe care toate companiile listate, atat pe piata reglementata cat si pe AeRO, il vor folosi pentru a-si indeplini obligatiile de reglementare si de a imbunatati comunicarea cu actionarii, analistii si investitorii, aducand astfel piata romaneasca de capital la un nou nivel de transparenta si standarde internationale”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Sistemul de raportare IRIS a fost dezvoltat de echipa BVB si va fi implementat treptat, incepând cu sfarsitul lunii iunie 2016. Bursa de Valori Bucuresti va oferi tuturor companiilor listate training-uri, asistenta individuala si o perioada de testare pentru a se asigura familiarizarea cu platforma, toate in scopul de a oferi o tranzitie usoara la noul sistem de raportare. La finalul procesului de implementare, IRIS va inlocui toate formele existente in prezent de transmitere a rapoartelor catre operatorul de piata.

Datorita conexiunilor IRIS cu portalurile financiare internationale, emitentii vor avea posibilitatea de a disemina informatiile international, aducand astfel in atentia atat a investitorilor locali, cat si straini piata romaneasca de capital si societatile cotate la bursa. Lansarea platformei IRIS va marca o aliniere ulterioara a pietei de capital romanesti cu cele mai bune practici ale pietelor internationale privind raportarea si comunicarea cu investitorii.

Sursa: Bursa de Valori Bucureşti

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.