Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Bursa de Valori Bucureşti susţin comunitatea de antreprenori din România

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au semnat joi, 21 mai 2015, un protocol de colaborare, în baza căruia cele două entităţi vor colabora pentru susţinerea comunităţii de antreprenori din România, pentru promovarea cât mai largă a utilizării soluţiilor oferite de piaţa de capital în vederea finanţării creşterii şi dezvoltării companiilor şi a comunităţii de afaceri.

În baza acestui protocol, cele două instituţii vor coopera pentru crearea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei naţionale. Protocolul are ca scop susţinerea antreprenorilor români prin facilitarea accesului la finanţare, pentru o dezvoltare echilibrată şi echitabilă. Obiectivul pe termen lung al protocolului de colaborare este creşterea competitivităţii regionale, precum şi coeziunea economică şi socială.

Un prim proiect în parteneriat va fi organizarea, în principalele oraşe ale ţării, a unor evenimente dedicate companiilor membre ale Camerelor de Comerţ Judeţene şi mediului de afaceri local, cu scopul de a promova AeRO, noua piaţă lansată de BVB, care va ajuta întreprinzătorii mici şi mijlocii dornici să-şi dezvolte afacerile să atragă investiţii din piaţa de capital.

Începutul colaborării dintre Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Bursa de Valori Bucureşti a fost marcat prin deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare de către Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR, care a sunat clopoţelul de deschidere.

Protocolul cu BVB marchează o nouă etapă în strategia sistemului cameral de a contribui la dezvoltarea comunităţii de afaceri. Listarea companiilor pe bursă înseamnă mai multă transparenţă, creşterea gradului de capitalizare, creşterea vizibilităţii şi notorietăţii companiei pe plan naţional şi internaţional, precum şi accesul facil la alte surse de finanţare”, a declarat Aurelian Gogulescu, Vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR, preşedinte CCI Prahova.

Cu toţii trebuie să cooperăm pentru a face această ţară şi această economie mai competitive, să îmbunătăţim situaţia sectorului financiar şi în special piaţa de capital. Competitivitatea este unul dintre cuvintele cheie care pot schimba imaginea Europei Centrale şi de Est. Obiectivul nostru este să îmbunătăţim piaţa autohtonă şi apoi să ne construim prezenţa pe scena internaţională”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

sursa: comunicat BVB.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.