Ce spun clienților mei atunci când doresc să cumpere aur

Uneori, oamenii doresc să cumpere aur, din cauza lăcomiei, și, uneori, din frică. Iată ce trebuie să știți înainte de a investi în acest metal.

„Ei bine”, mi-a spus clientul meu, la finalul întâlnirii, după ce i-am propus o strategie de investiții, „Numai ce mi-a apărut o întrebare”.

„Hai, întreabă” – am spus eu.

„Cum cu aurul?”.

„De ce aur?” – Am întrebat. Pentru mine am realizat că motivul pentru care oamenii sunt interesați de aur este divers. Când spun că vor să cumpere aur, este necesar de privit la rădăcină. „De ce te interesează aurul?”.

„Este ieftin acum. Tu practici tactica „cumpăra ieftin, vinde scump”, nu-i așa? Vreau să câștig mai mult decât pot obține de la obligațiuni. Și aurul mereu are un preţ, indiferent ce se întâmplă”.

Hmm. Client lacom și în același timp speriat. Și, ca o regulă primul sentiment depăşeşte pe al doilea.

Așa că am încercat să explic:

Tu nu investeşti în aur, tu speculezi pe aur. Preţul aurului creşte atunci când cineva speculează mai mult decât tine, atunci când este cumpărat. Este posibil că preţul să crească şi să scadă împreună cu inflaţia. Dar un articol din Financial Analysts Journal din 2013 explică exhaustiv de ce nu este aşa. Autorii au constatat că prețul aurului creşte … pur şi simplu pentru că creşte. Și prețul aurului scade … pur şi simplu pentru că scade.

paineExistă unele dovezi că aurul a menținut valoarea în raport cu prețul la o bucată de pâine. Problema este că această comparație se referă la trecut, în timpul domniei regelui babilonian Nabucodonosor (anul 562 î.Hr). Pentru majoritatea investitorilor, acest interval de timp este prea mare.

Unii oameni doresc să cumpere aur pentru timpurile când lumea va zbura în iad. Cu aur se simt mai în siguranță decât cu obligațiunile plictisitoare. Obligațiunile – este un concept, din cauza că majoritatea oamenilor nu primesc nici o bucățică mică de hârtie ca semn că le au. Acești oameni vor să aibă aur pentru a conta pe el, dacă este necesar. Așa cum am spus, eu înţeleg acest lucru şi la fel îmi place să mă simt în siguranță.

Dacă faceţi parte din această categorie de oameni, puteți folosi 1-2% din portofoliu pentru a cumpăra aur. Puneţi-l acasă în safeu.

Nu uitați de abordarea practică. Monedele mici, probabil, se potrivesc mai bine, deoarece este greu de a obţine rest dintr-un lingou de aur în valoare de 1000 USD, atunci când băncile sunt închise. Aurul este destul de greu, așa că nu cumpărați mai mult decât puteți duce peste hotare. Cred că nu doriţi ca aurul să vă încurce când încet, noaptea, încercați să fugiți undeva mai departe?

mad maxThe_Book_Of_Eli_2010_-_English_-_Custom_CDÎncă nu vă simţiţi în siguranță? Atunci urmați sfatul: puneți în safeu lângă aur, şi arme, muniții, apă, precum și o copie a „Mad Max” sau unui alt film favorit din acest gen, „The Book of Eli” de asemenea este potrivit.

Cu toate acestea, nici una dintre aceste filme nu vorbeşte despre valoarea reala a aurului într-o lume post-apocaliptică. Potrivit acestora, în cazul în care lumea într-adevăr va zbura în iad, veţi dori arme, muniții, combustibil și eventual avioane.

Autor: Bridget Sullivan Mermel
Sursa: time.com
Traducere şi adaptare: Tatiana Comerzan

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.