Comisioanele companiilor de brokeraj din România

Cele mai mici comisioane fixe a companiilor de brokeraj din România pornesc de la 0,3% şi ajung sa depășească 1%, iar în cazuri excepționale (cupoane) ating chiar nivelul de 8%, scrie Wall-Street.ro.

Conform sursei date, majoritatea brokerilor au stabilită o grilă de comisioane fixe care variază în funcție de valoarea totala tranzacționată în fiecare lună, însă exista și brokeri care stabilesc nivelul comisionului în funcție de suma inițială investită.

Cele mai ieftine tranzacții pentru investitori sunt de departe cele realizate prin intermediul platformelor online, fără ajutorul sau asistenta unui broker. În general, conturile asistate au costuri cu 0,2 – 0,4 puncte procentuale mai mari decât conturile online.

Goldring, Ieba Trust si Interdealer sunt singurele case de brokeraj care percep un comision unic pentru tranzacțiile online, indiferent de suma investita sau rulajul lunar. De asemenea, exista şi firme de brokeraj care încearcă sa incurajeze tranzacțiile pe termen foarte scurt acordând comisioane intra-day reduse, ce pot ajunge şi la 0,25%.

În lista nu au fost incluse firmele de brokeraj care nu oferă informații despre comisioane pe propriul website sau care nu au răspuns solicitării Wall-Street.ro.

Comisioane percepute pentru tranzactiile cu actiuni facute pe Bursa de Valori Bucuresti

 

 Sursa: wall-street.ro

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.