Concursul Naţional de Business Planuri pentru Tineri a început

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS, Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) și a partenerilor locali, organizează în perioada 25 februarie – iunie 2016 ediţia a XII-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2016).

Scopul acestui concurs este de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și dezvolte propria afacere, astfel contribuind dezvoltarea țării noastre. La concurs pot să se înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Participanţii CBP2016 vor avea posibilitatea de a concura pentru obținerea resurselor financiare destinate afacerii propuse, vor acumula cunoștințe în elaborarea unui plan de afaceri și vor fi susținuți de către un grup de mentori în domeniul dezvoltării afacerii.

Concursul are 5 etape de selecție a câștigătorilor:

  • I etapă – Lansarea concursului şi înregistrarea participanţilor prin înregistrarea on-line a conceptelor de afacere – 25 februarie 2016 – 20 martie 2016;
  • II etapă – Selectarea a 50 de participanţi prin evaluarea conceptelor şi intervievarea directă – 23 martie – 02 aprilie 2016;
  • III etapă – Cursuri de instruire şi consultanţa mentorilor pentru tinerii de la etapa a doua – 02 aprilie – 21 mai 2016;
  • IV etapă – Selectarea finaliştilor în baza evaluării planurilor de afaceri elaborate şi a prezentărilor orale în faţa juriului profesionist – 23 mai – 3 iunie 2016;
  • V etapă – Decernarea a 13 finalişti in cadrul Galei Ideilor de Afaceri, care vor primi granturi pentru iniţierea sau dezvoltarea afacerii – va avea loc în iunie 2016.

Concursul se organizează anual la nivel național şi se bucură de succes în rândul tinerilor antreprenori care gestionează o afacere. Din edițiile precedente 2012-2015 au aplicat inițial peste 4500 de persoane din care au fost selectați pentru interviu in jur de 1100 de persoane, la traininguri au participat peste 400 de persoane și doar 84 au primit granturi în valoare de peste 350 mii EURO. Persoanele care vor fi finanțate, precum și cele instruite, vor beneficia de susținere consultativă și informațională post concurs timp de 12 luni. Suma premiilor la CBP 2016 este de 755 mii lei.

Participînd la CBP 2016, veţi putea primi multe beneficii:

Posibilitate de investiţii

La prezentarea finală a Business planurilor vor fi invitaţi oameni de afaceri, care ar putea fi interesaţi de ideea Dvs de afaceri. Chiar nefiind câştigător al Concursului veţi putea să găsiţi un investitor. Deasemenea, ideile Dvs de afaceri vor fi expuse pe site-ul CBP 2016, unde cei interesaţi de investiţii vor putea să vă apeleze pentru a vă propune parteneriate de afaceri.

Formare profesională

Veţi putea să vă instruiţi în elaborarea planului de afaceri, aspectele legale ale afacerii, marketing, finanţarea afacerii şi prezentare eficientă. Traning-ul va fi dus de specialişti profesionişti în domeniu. De asemenea, cei care vor trece la etapa de instruire, vor avea posibilitatea să fie susținuți și informați pe parcursul unui an după finalizarea concursului.

Experienţă

Participând la Concurs, veţi primi o experienţă importantă în iniţierea unei afaceri, care vă va fi de folos în cariera Dvs de businessman.

Înregistrarea la concurs o poţi face aici sau direct pe site-ul www.cbp.antim.org.

Doritorii de a participa la Concurs trebuie să-şi creeze cont personal, prin intermediul căruia îşi vor expune ideea de afaceri. Pe site participanţii vor găsi toată informaţia cu privire la regulament, premii, criterii de evaluare.

Detalii despre conurs le puteţi afla la numerele 069677239 / 022923001 sau la e-mailul: [email protected].

Vezi cu ce idei au participat și au ajuns în finală la edițiile anterioare a concursului.
Broșura cu idei de afaceri și prezentarea planurilor CBP 2012 – 2015.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.