Corporația Financiară Internațională este interesată de a susține investițiile private în sectorul financiar-bancar din Moldova

Pe 23 octombrie 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM) a fost vizitată de Jason Brett Pellmar, directorul regional pentru Moldova, Ucraina și Belarus al Corporației Financiare Internaționale (IFC), parte din Grupul Băncii Mondiale.

Aceasta este prima vizită a lui Jason Brett Pellmar în Republica Moldova, după preluarea acestei funcții la 1 septembrie 2017. La întâlnirea cu guvernatorul Sergiu Cioclea și viceguvernatorul Cristina Harea, Jason Brett Pellmar a confirmat interesul Corporației Financiare Internaționale de a susține investițiile private în Republica Moldova, inclusiv în sectorul financiar-bancar.

Oficialii au discutat posibilitățile de investiție în băncile comerciale moldovenești și condițiile necesare pentru participarea Corporației Financiare Internaționale în capitalul acestora.

Părțile au convenit să păstreze un dialog continuu pentru a urmări evoluția oportunităților identificate ca fiind atractive pentru Corporația Financiară Internațională.

Sursa: Banca Națională a Moldovei

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.