(DOC) Raportul Kroll publicat de Preşedintele Parlamentului

Președintele Parlamentului, dl Andrian Candu, a publicat Raportul Kroll pe pagina personală candu.md, în seara zilei de 4 mai 2015, cu mesajul:

„Am decis să public raportul Kroll şi îmi asum responsabilitatea pentru această acţiune. O fac deschis, fără să mă ascund după surse anonime. ‎Dezbaterea pe această temă capătă accente false. Deja am văzut aşa zişii formatori de opinie ai unui partid, care se lansează în supoziţii şi minciuni cu o maxima laşitate.

Voi publica acest raport exact aşa cum l-am primit, în forma lui originala, în limba engleză.

Ca politician, consider că opinia publică trebuie să aibă acces la acest document, plătit din banii cetăţenilor, să-l analizeze şi să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat în ultimii ani la BEM.

Ca fost specialist al unei companii de audit, înţeleg argumentele celor de la Kroll de a nu accepta publicarea, dar situaţia din Moldova şi responsabilitatea noastră faţă de a fi transparenţi cu cetăţenii, ne obligă să ne adaptăm deciziile la realităţile momentului şi la nevoia de a fi cât mai transparenţi pe un subiect care necesita clarificări cat mai urgente şi acţiuni decisive pentru recuperarea prejudiciului şi pedepsirea vinovaţilor.

Intenţionam să prezint acest raport mâine societăţii civile şi jurnaliştilor cu profil economic, însă consider că important este ca fiecare cetăţean să aibă acces la acest raport.”

Raportul Kroll:

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments

 1. Vadim Răspunde

  Candu isi onoreaza promisiunea fata de cetateni ca ne va asigura transparenta, oare acei d ela procuratura si CNA si-o vor onora prin reintoarcerea banilor si arestarile acestora implicati, si s anu uite si de legaturile lor ca spre exemplu stim deja ca Viorel Melnic este podul de trecere dintre Shor si Dodon, poate il iau si pe Dodon la intrebari caci am avut proverb pe viu cind un Hot striga Prindeti hotul.

 2. Boris Răspunde

  Candu a fost singurul politician care a insistat cel mai tare pe publicarea acestui raport si pina la urma s-a tinut de cuvint. Lumea trebuie sa cunoasca ce s-a intimplat la cele trei banci si cine a furat miliardul.

 3. victor Răspunde

  da si iak moldovenii au baza de argumente de ai spuen lui shor in fata ca e un furator si pe Dodon tot se poate de trimis mai departe cu partidul sau ca vad ca Melnic cumatrul lui tot o avut de cistigat din furtaul dat.

  1. Tudor Răspunde

   Stai sa vezi , numai CNA o sa puna mina pe Melnic, Dodon o sa fie primul care o sa fuga din tara. Simt ca miroase a ars , deja il frig talpile

 4. Sorin Răspunde

  E bine totusi ca avem politicieni in Moldova care se tin de cuvint, Candu a promis ca raportul o sa fie facut public si si-a tinut promisiunea, acum as vrea sa ii vad pe toti responsabilii de acest furt la racore dar si banii intorsi inapoi.