EUR/USD: paritate sau 1.30?

dolar euro

USD nu are niste zile prea bune la mijlocul acestei veri. Dar de ce ar fi USD in pragul unei deprecieri importante? Pentru a doua jumatate a acestui an este asteptat un reviriment al PIB-ului SUA si al profiturilor corporatiilor listate pe Wall Street. Efectele negative cumulative ale „Brexit”-ului asupra economiei americane ar trebui sa fie nesemnificative. Iar conditiile financiare curente? Pai, DJIA si S&P 500 sunt in sfarsit la noi maxime record dupa un an de asteptare, iar dobanzile bondurilor guvernamentale americane la noi minime record.

Si totusi, lumea asteapta ca urmatoarea majorare a dobanzii cheie din SUA sa se intample cel mai devreme in debutul 2018. Am o imensa problema cu o asemenea estimare.

Stiu, ciclul normalizarii monetare din SUA va fi neobisnuit de bland, marcat de inconsecventa, blazare si intreruperi. Dar, cu datele perceptibile acum, urmatoarea miscare a Fed-ului va fi o majorare, nu o taiere a dobanzii cheie. Despre cate alte banci centrale din spatiul G7 putem spune acelasi lucru? Despre niciuna.

Daca simplificam evolutia USD la cursul EUR/USD, raman la parerea ca paritatea continua sa fie mai probabila pentru urmatoarele 6/12 luni decat o ascensiune catre 1.30 – 1.40.Sursa: tradeville.eu

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.