Horizon 2020: A fost lansat un program de mentorat pentru IMM-urile inovatoare

Program de Mentorat pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) inovatoare Proiectul „Business Bridge Platform – revival of business confidence on the banks of the river Nistru”, în parteneriat cu Rețeaua Punctelor Naționale de Contact pentru Programul Horizon 2020, lansează un Program de mentorat pentru antreprenorii mici şi mijlocii.

Contactat de corespondentul Sputnik Moldova, Ana Ciofu, Punct Național de Contact pentru IMM-uri în Programul Horizon 2020, a declarat că programul are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor de atragere a fondurilor nerambursabile.

„Programul de Mentorat este conceput pentru a ajuta antreprenorii din Moldova și Transnistria să-și îmbunătățească capacitățile de atragere a fondurilor nerambursabile în companiile lor. Sunt bineveniți toți antreprenorii cu idei de afaceri inovatoare care au potențial de comercializare și internaționalizare”, a declarat Ciofu.

Programul va include ateliere de lucru și asistență personalizată în procesul de elaborare a propunerilor de proiecte pentru antreprenorii care intenționează să depună proiecte pentru SME instrument.

„Agenţii economici vor putea afla despre procedurile care trebuie urmate pentru a obţine fonduri nerambursabile. Totodată aceştia vor fi ghidaţi în procesul de completarea corectă a formularelor de aplicare şi vor beneficia de consultanţa experţilor”, a mai declarat expertul.

Programul de instruiri va avea loc în perioada septembrie 2016 — octombrie 2017, conform graficului aprobat.

Tematicile disponibile, procedurile de selecție și graficul activităților pot fi găsite aici.

Horizon 2020 este un program de finanţare al Comisiei europene şi susţine proiecte din domeniul cercetătrii şi inovării în Republica Moldova.

Sursa: sputnik.md / h2020.md

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.