ÎM „Glass Container Prim” S.A. ar putea să-şi sisteze activitatea

Acționarul majoritar „Western NIS Enterprise Fund” al ÎM „Glass Container Prim” S.A. a decis să convoace la 01 iulie 2014 adunarea generală extraordinară a acționarilor, pentru a lua decizie de sistare a activității de producere a societății, ca rezultat al efectelor negative create de executarea Hotărârii judecătorești.

Cauza acestei decizii derivă de la problema creată  ÎM „Glass Container Prim” S.A. în anul 2012 de către Biroul Vamal Chișinău, care în urma unor controale, a penalizat societatea cu 12.0 milioane lei şi a impus să achite TVA în sumă de 21.0 milioane lei.

ÎM „Glass Container Prim” S.A. a dat în judecată Serviciul Vamal, ajungând până la Curtea Supremă de Justiție, care a clasificat ca inadmisibil cererea de revizuire a deciziei Curții de Apel.

Totodată, acționarul majoritar este decis să angajeze o companie juridică internațională pentru a înainta acțiuni contra Guvernului Republicii Moldova la Centrul Internațional de Reglementare a Diferendelor privind Investițiile (ICSID).

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.