Banca Națională a Moldovei (BNM) invită elevii din clasele gimnaziale la un concurs pentru cea mai bună povestioară sau poezioară, pe care îl anunță în cadrul Săptămînii Internaționale a Educației Financiară, desfășurată în acest an în perioada 9 – 17 martie 2015.
La prima etapă, concursul se va desfășura la nivel de licee, cele mai reușite lucrări fiind apoi examinate de juriul BNM.
Criteriile de selectare: volumul de cel mult o pagină, caracterul literar-cognitiv și, eventual, distractiv.
Data limită de prezentare la BNM: 5 martie 2015.
Premiul: o monedă comemorativă – „Guguță”.
Concursul, precum și un șir de alte activități de promovare a educației financiare va fi inclus în agenda săptămînii cu destinația respectivă, care va avea în acest an tematica ”Economiile de azi. Siguranța de mîine”.
Acesta reflectă importanța globală a educației financiare, fiind, totodată, un îndemn către societatea civilă pentru o implicație mai profundă în stimularea și motivarea interesului comun față de incluziunea financiară. Este o aspirație cu impact social- economic prin crearea premiselor pentru utilizarea mai extinsă a serviciilor financiare și dezvoltarea activităților generatoare de venit.
Astfel, beneficiile se proiectează atît la nivel personal, cît și la cel de comunitate. BNM își propune abordarea acestui subiect pe plan național, cu sprijinul instituțiilor de profil și al voluntarilor interesați.
Pe parcursul săptămînii în cauză, la BNM vor fi organizate ateliere de lucru pentru copii de diferite vîrste și formatori din Republica Moldova. Acestea vor fi moderate atît de experți internaționali, cu suportul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud – Est (EFSE DF), precum și de specialiști din cadrul BNM.
Participanții vor putea, la fel, beneficia de excursii la banca centrală, luînd cunoștință de aspecte ale activității acesteia. De asemenea, Banca Națională adresează un apel către formatorii din Republica Moldova să adere la inițiativa angajaților săi de a prezenta prelegeri la tema financiară în cadrul diverselor instituții de învățămînt.
Sursa: Banca Naţională a Moldovei