În susținerea tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, se organizează concursul „Cea mai bună idee inovațională”

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), Academia de Științe a Moldovei (AȘM), Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) organizează concursul „Cea mai bună idee inovațională” în scopul de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării, precum și la identificarea celei mai viabile idei de afacere în domeniul inovațiilor.

Concursul este deschis pentru participarea studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, care au o idee inovațională de afaceri și doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere în următoarele domenii:

  • Materiale, tehnologii și produse inovative;
  • Tehnologii informaționale;
  • Eficiența energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă;
  • Biomedicina și sănătate;
  • Biotehnologii și industria alimentară.

Concursul include trei etape:

  1. Prezentarea de către participant a ideii de afacere în fața comisiei de experți;
  2. Evaluarea dosarelor depuse;
  3. Ceremonia de premiere.

Toți doritorii de a se înscrie la concurs, sunt invitați să depună, până la 31 ianuarie 2017, următoarele documente:

  1. Cerere-tip de participare;
  2. Descrierea planului de afaceri conform criteriilor de prezentare.

Evaluarea se efectuează inclusiv în baza prezentării ideii inovaționale în fața Comisiei de evaluare de către autorul/autorii proiectului. Participanții trebuie să respecte termenul limită de prezentare a dosarelor.

La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să prezinte acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze veridicitatea informațiilor în concurs. În cazul depistării informației false sau plagiate, dosarele sunt excluse din concurs.

Câștigătorul concursului va obține premiul de 10 000 lei și va fi înscris automat în concursul proiectelor de transfer tehnologic, obținând șansa de a primi finanțare de 1 000 000 lei pentru implementarea ideii inovaționale de afacere, locul II – 7 mii lei, locul III – 5 mii lei și locul IV – 2 mii lei .

Dosarele de participare se vor depune personal la AITT sau transmise pe adresa de email [email protected].

Descarcă cererea-tip și criteriile de prezentare!

In this article

Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.