Începe cea de-a XVII-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2018

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova organizează în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2018 cea de-a XVII-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2018, care va avea loc la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.

Pe data de 31 ianuarie 2018, pentru prima dată se va desfășura defileul de modă al brandurilor “Din Inimă”, care va începe la ora 10:30. Inaugurarea evenimentului va avea loc la ora 11:00, în incinta pavilionului nr. 2 al CIE „Moldexpo”. La ceremonia solemnă vor fi prezenți factori de decizie, reprezentanți ai autorităților publice și ai misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, agenți economici autohtoni și de peste hotare.

Conform agendei, în ziua deschiderii expoziției se vor desfășura Forumurile bilaterale Moldova – Belarus și Moldova- România. Mesele rotunde: „Economia Verde. Fabricat în Moldova” și „Învățământul dual”.

Programul evenimentului include și un Forum Internaţional de Afaceri la Cahul. Forumul se va desfășura la data de 1 februarie a.c, în municipiul Cahul.

La eveniment se preconizează participarea a peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova şi din străinătate, reprezentând diverse sectoare precum: agricultura, industria agro-alimentară, tehnologii informaţionale şi comunicaţii, textile, sectorul construcţiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative, etc. Forumul se va finaliza cu o sesiune de întrevederi bilaterale de afaceri menite să dezvolte relaţiile comerciale şi parteneriatele internaţionale.

Totodată, în cadrul expoziției se va organiza tradițional Târgul locurilor de muncă, organizat anual de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. La târg participă peste 40 de companii cu oferte de muncă.

Participă la Atelierul de lucru ”Avantajele garanțiilor financiare de stat în procesul de creditare a IMM-urilor”

Expoziţia va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:

  • Pavilionul Nr.1: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective a 16 raioane ale republicii printre care: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Nisporeni, Rîșcani, Ungheni, Criuleni și UTA Găgăuzia.
  • Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi textile, mobilă, bunuri de larg consum.
  • Pavilionul Nr.3: Vor fi expuse companii prestatoare de servicii, instituții bancare, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, AGEPI, ANSA și meșteri populari.

Expoziția se va desfășura pe o suprafață de 3100 m2 și se preconizează că la aceasta vor lua parte aproximativ 420 de agenți economici din toate raioanele republicii și va fi vizitată de peste 43 000 de persoane.

Printre delegații oficiale din străinătate se numără reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia, Iran, Letonia și alte țări.

In this article

Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.