Începe emisiunea suplimentară de acţiuni la BC „BANCA SOCIALĂ” S.A.

De astăzi, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. începe plasarea acțiunilor proprii în cadrul unei emisiuni suplimentare închise de acțiuni, ca urmare a hotărârii luate de acţionari la Adunarea generală extraordinară a acționarilor din 17 noiembrie 2014, cu scopul de a dezvolta în continuare Banca şi a întări poziția ei în sistemul bancar autohton.

Această decizie a fost luată până la instaurarea administrării speciale la BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. de către Banca Națională a Moldovei.

Astfel, în perioada 12-27 ianuarie 2015, Banca va plasa 1.500.000 acțiuni ordinare nominative în valoare de 150 milioane lei. Preţul nominal al unei acţiuni fiind de 100 lei.

La emisiune vor putea participa doar acționarii băncii, care vor putea subscrie acțiuni folosindu-se de dreptul lor de preemțiune, proporțional, prin înmulțirea cantității de acțiuni deținute la coeficientul 1,5. Totodată, se permite că dreptul de preemțiune să poată fi transmis altor acționari cointeresați de subscriere a unui număr mai mare de acțiuni.

Emisiunea de acțiuni se va considera efectuată doar în cazul în care se vor subscrie peste 70% de acțiuni plasate la emisiune.

La situația curentă, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. are emise 1.000.067 acțiuni ordinare nominative, cu o valoare nominală de 100 lei per acțiune, care constituie un capital social de 100.006.700 lei.

După emisiune, banca va avea un capital social de 250.006.700 lei. 

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.