La cererea SIS-ului, CNPF a suspendat înregistrarea tranzacției de privatizare a acțiunilor Statului deţinute la BC „EuroCreditBank” S.A

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a suspendat înregistrarea tranzacției cu achiziționarea de către un cetățean irakian, Mahmoud Mohamed Shakir Mahmoud a 2,27 mil. de acţiuni ale BC „EuroCreditBank” S.A. la Bursa de Valori a Moldovei pe 17 octombrie, scrie Agenţia de Ştiri Infotag.

După cum a relatat anterior Infotag, cumpărătorul a procurat de la stat pachetul său de acţiuni deţinut la această bancă în mărime de 21,02%, care a fost scos pentru vânzare timp de mai mult de șase ani.

Un alt regulator al pieței – Banca Națională a Moldovei (BNM) i-a permis lui Mahmoud Mohamed procurarea pachetului de 51% de acţiuni ale BC „EuroCreditBank” S.A..

În comunicatul CNPF se vorbeşte că comisia i-a venit în întâmpinare Serviciului de Informații și Securitate (SIS), care a cerut timp suplimentar pentru a verifica toate informațiile referitoare la tranzacție.

Un interlocutor înalt al agenție în CNPF a declarat că comisia nu are posibilitatea să verifice informațiile în afara țării, în schimb SIS a solicitat informații suplimentare din surse externe.

„Pentru aceasta ofiţerii SIS au nevoie de 10 zile, pe care CNPF le-a oferit cu amabilitate”, a declarat un reprezentant al CNPF.

Mahmoud Mohamed este un angajat al programului „Globe” ONU, cu sediul la New York. Recent, el a achiziţionat active în sectoarele agricol și de construcții din Republica Moldova.

Sursa: Agenţia de Ştiri Infotag

 

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 comment

 1. Dionisie Comerzan Răspunde

  Asa alungam noi investitorii straini! Ce a facut SIS-ul cand acest investitor a depus actele pentru primirea permisiunii BNM?

 2. sergiucerneavschi Răspunde

  la noi in MD…toti lucreaza pe sistema „autosesizari” intirziate )))

  1. Dionisie Comerzan Răspunde

   Poate autosesizare comandată?