Mai puţină birocrație pe piața bunurilor imobiliare din Federaţia Rusă

Guvernul Federației Ruse și-a pus scop să analizeze proiectul de Lege privind accelerarea procesului de tranzacționare a bunurilor imobiliare pentru cetățenii săi, relatează Agenția de informare economică „PRAIM”.

Acest proiect face parte din cadrul măsurilor privind îmbunătățirea calității serviciilor prestate de Cadastrul de stat și înregistrării de stat a drepturilor asupra bunurilor imobiliare.

Dacă până la moment, cetățenii care doreau să efectueze tranzacții cu bunuri imobiliare erau nevoiți să meargă mai întâi la Registrul unic de stat pentru a ridica documentele confirmative privind deținerea bunurilor imobiliare și doar apoi  la notari, companii de asigurări sau organizații de credit pentru a perfecta tranzacția, atunci conform prevederile proiectului, această procedură dispare.

Responsabilitatea dată rămâne pe umerii notarilor, companiilor de asigurări sau organizațiilor de credit, care vor putea în formă electronică să acceseze informație privind deținerile clienților săi direct de la Registrul unic de stat.

Scopul guvernului este de a micșora birocrația sistemului de stat și de a economisi timpul cetățeanului.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.