MEc şi ODIMM au înmânat diplome celor mai buni antreprenori din sectorul IMM

La 17 decembrie 2015, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride şi directorul general al Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, au participat la evenimentul consacrat antreprenoriatului mic și mijlociu din Republica Moldova, desfășurat cu genericul „Ziua IMM-urilor”.

La festivitate au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, misiunilor diplomatice, parteneri de dezvoltare, agenți economici.

La eveniment au fost premiați 20 de învingători ai concursului republican „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM”, organizat al 10-lea an sub egida Guvernului, 14 antreprenori câștigători ai „Competiției de granturi 2015”, desfășurate cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei în cadrul Proiectului “Entranse To New Markets” și un manager la concursul „Incubatorul Anului”.

În discursul său Stephane Bride a felicitat învingătorii, exprimându-și aprecierea pentru performanțele obținute în anul curent. „Vreau să vă spun că sunt recunoscător fiecăruia dintre dumneavoastră pentru că ați înfruntat cu mult curaj și optimism greutățile acestui an, ați reușit în afacere și ați devenit un exemplu pentru toți. Ați demonstrat că sunteți puternici, flexibili și puteți face față tuturor provocărilor. De aceea, vă acordăm aceste premii cu un sentiment de profund respect și apreciere”, a spus ministrul Economiei.

La rândul său, directorul general ODIMM, Iulia Iabanji, a menționat că ajuns la cea de a X-a ediţie, concursul scoate în prim-plan toate reuşitele şi bunele practici înregistrate de antreprenori, totodată creează noi posibilităţi de dezvoltare a sectorului IMM, contribuind la dezvoltarea economică a ţării.

Începând cu anul 2005, Concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” este organizat de Ministerul Economiei și are drept scop susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din diverse domenii de activitate, care au înregistrat rezultate marcante pe parcursul anului. La ediția din anul curent, la acest concurs au participat agenţi economici din 17 raioane ale republicii, municipiile Bălţi, Chişinău, UTA Găgăuzia.

Totodată, în premieră au fost desfășurate alte două concursuri. „Competiția de granturi 2015” a fost organizată cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei, care a oferit granturi în sumă de până la 2000 Euro la 14 antreprenori, rezidenți ai Incubatoarelor de Afaceri, ce au concurat cu proiecte de afaceri. Cel de al doilea concurs derulat la prima ediție este „Incubatorul de afaceri al Anului”, al cărui câștigător este Incubatorul de afaceri de la Rezina.Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.