Modificările la „Regulamentul cu privire la regimul rezervelor obligatorii” sunt supuse consultărilor publice

Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță pe pagina oficială că, începînd cu 13 iunie 2016 inițiază, organizează și desfășoară consultări publice a proiectului de Hotărîre a Comitetului executiv al BNM „Cu privire la modificarea Regulamentului cu privire la regimul rezervelor obligatorii, aprobat prin Hotărîrea Consiliului de administrație al BNM nr.85 din 15 aprilie 2004”.

Necesitatea elaborării și adoptării proiectului de decizie este determinată de corelarea Regulamentului cu privire la regimul rezervelor obligatorii cu modificările și completările ce se operează la Planul de conturi al evidenței contabile în băncile licențiate din Republica Moldova.

Prevederile de bază ale proiectului sunt:

  • modificarea denumirii conturilor aferente evidenței mijloacelor speciale și fondurilor speciale ale instituțiilor publice finanțate din bugetul de stat, CNAM, CNAS, CNAS cu caracter special;
  • excluderea din baza de calcul a conturilor care au fost destinate evidenței depozitelor pe termen scurt, mediu și lung ale instituțiilor finanțate din mijloacele speciale ale bugetului de stat și instituțiilor finanțate din mijloacele fondurilor speciale.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt băncile din Republica Moldova.

BNM așteptă recomandări pe marginea proiectului de decizie, supus consultării publice, pînă pe data de 24 iunie 2016, pe adresa electronică: [email protected], la numărul de telefon: 022 822 208; sau pe adresa poștală: MD-2005, mun. Chișinău, bd. Grigore Vieru, nr.1.

Vezi şi: Transparența decizională la Bancă Națională a Moldovei este reglementată

Sursa: Banca Naţională a Moldovei

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.