MOLDOVA-AGROINDBANK şi EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca au devenit societăți de investiții de categoria ”C”

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) în cadrul ședinței Consiliului de administrație CNPF din 14 ianuarie 2015, a decis eliberarea licențelor de societate de investiții de categoria ”C”,  începând cu 21 ianuarie 2015 pentru BC „EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca ” S.A. şi 28 ianuarie 2015 pentru BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A., pe un termen nelimitat.

Începând cu 14 ianuarie 2015, alte două bănci “BANCA DE ECONOMII” S.A. și BC „ENERGBANK” S.A. deţin  licenţă de aceeași categorie.

Licenţele de categoria “C” au fost eliberate în conformitate cu prevederile noii Legi privind piaţa de capital iar anterior aceste bănci au deţinut licenţe de activitate de dealer ca activitate de bază şi ca activităţi conexe: activitate de brokeraj, de underwriting şi consulting investiţional, în conformitate cu Legea privind piaţa valorilor mobiliare.

Toţi participanţii profesionişti pe piaţa valorilor mobiliare sunt obligaţi până la 14 martie 2015 să obţină licenţe noi conform prevederilor Legii privind piaţa de capital.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.