O noua ediție a competiției educaţionale de tranzacționare BVB Invest Quest

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) si partenerii sai BT Securities, IFB Finwest, Intercapital Invest si Tradeville organizează o noua editie a competitiei educationale de tranzactionare BVB Invest Quest, care a inceput luni 11 mai 2015, cu un workshop la Iasi, si se va derula pana in data de 12 iunie 2015.

La competitia educationala de tranzactionare online BVB Invest Quest (BVB IQ) se pot inregistra persoanele peste 18 ani, interesate de functionarea pietei de capital si de realizarea unei investitii in baza unei bune intelegeri a informatiilor. BVB IQ are la baza o platforma educationala ce cuprinde workshop-uri si webinarii realizate in Bucuresti si in diferite orase din Romania si o competitie virtuala de tranzactionare online.

imagine: btsecurities.ro

Primele doua workshop-uri au avut loc luni (11 mai) si marti (12 mai), la Iasi si, respectiv, la Constanta, unde au participat aproximativ cate 50 de persoane interesate de investitiile pe bursa. Evenimentele au fost organizate de BT Securities si Bursa de Valori Bucuresti.

Aceste seminarii ofera participantilor oportunitatea de a dobandi sau a aprofunda cunostintele despre pietele de capital si investitia la bursa, precum si despre metodele prin care investitorii pot alege in mod informat activele în care să investească.

Printre alte noutati ale acestei editii, participantii deja inregistrati in concurs si care au recomandat altor persoane participarea in BVB IQ vor obtine bonus-uri in contul de tranzactionare. Astfel, pentru primii 10 prieteni pe care un concurent ii aduce in concurs, acesta primeste 1.000 lei virtuali, iar pentru urmatorii 10 prieteni inca 500 lei virtuali.

Participantii la concursul BVB IQ au la dispozitie o suma virtuala de 50.000 lei pe care o vor putea investi in cele mai lichide 20 actiuni listate la BVB si in unitatile de fond ale fondului deschis de investitii ETF BET Tradeville.

Concurentii vor tranzactiona prin intermediul aplicatiei Arena-XT Web, cea mai usor de utilizat si flexibila platforma de tranzactionare dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti. Platforma de tranzactionare functioneaza pe majoritatea sistemelor de operare si a browserelor (Internet Explorer 10, Safari, Chrome, Firefox, Opera), de pe PC-uri, tableta si smartphone. Pentru utilizarea principaleler functii ale platformei de tranzactionare concurentii pot utiliza tutorialul disponibil. Totodata, participantul are posibilitatea sa urmareasca toate instructiunile executate sau in curs de executare, prin rapoarte detaliate de ordine, tranzactii si operatiuni de management la nivelul contului sau.

Premii

Categoria Gold pentru cel mai bun randament (profit) la nivelul portofoliului final Categoria Silver pentru cele mai bune randamente (profituri) obtinute la nivel de instrument (emisiune)
Premiul I: 20.000 lei (premiu in bani) oferit de BT Securities Premiu special: Vacanta de 7 zile in KOS, Grecia, pentru doua persoane si 2.500 lei, premiu in bani, pentru tranzactionare.
Premiul II: Laptop Lenovo Yoga 3
Premiul III: iPad

BVB Invest Quest este o initiativa educationala pe termen lung pentru cresterea vizibilitatii pietei de capital si a serviciilor oferite de BVB investitorilor locali. Competitia BVB IQ vizeaza, totodata, formarea unei comunitati puternice de investitori individuali care sa contribuie la dezvoltarea activitatii pe piata de capital din Romania, precum si consolidarea investitiilor prin atragerea economiilor populatiei in economia romaneasca.

Calendarul evenimentelor

Workshop-uri

(11 – 25 mai) Sesiune de antrenament;

(11 – 14 mai) Concursul de tranzactionare propriu-zisa;

(18 mai – 12 iunie) Concursul de tranzactionare virtuala online este precedat de o serie workshop-uri si webinarii organizate de BVB si partenerii sai: BT Securities, IFB Finwest, Intercapital Invest si Tradeville. Workshop-urile se vor derula in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara.BVB Invest Quest include o sesiune de proba (antrenament), in care participantii se pot familiariza si pot testata diferite strategii de investitii. Participarea la concursul propriu-zis nu este conditionata de participarea in cadrul perioadei de antrenament.Timp de patru saptamani, concurentii isi pot testa calitatile de investitori, capacitatea de administrare a portofoliilor, cumparand si vanzand cel putin 3 din titlurile disponibile la tranzactionare in aceasta competitie.

 Despre primele doua editii ale BVB Invest Quest

Prima editie a BVB Invest Quest a avut loc in perioada 14 aprilie – 13 iunie 2014. Aceasta editie a fost castigata de Laura Serghiescu, studenta atunci in anul III a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Finante Banci, din cadrul Universitatii “Babes Bolyai” Cluj Napoca. Ea a obtinut un randament al portofoliului de 25%, mizand pe companiile din sectorul energetic, dar si pe actiunile Bancii Transilvania.

Cea de-a doua editie a BVB Invest Quest a avut loc intre noiembrie 2014 si ianuarie 2015. Cristian Bisog, inginer IT din Iasi, a castigat premiul cel mare, de 20.000 lei. El a investit cei 30.000 lei virtuali in patru companii disponibile in competitie si a obtinut un profit de aproximativ 22%.

Media de varsta a participantilor la primele doua editii ale BVB Invest Quest a fost de 30 de ani. Aproape jumatate dintre participanti au fost persoane sub 26 de ani, iar aproape 30% dintre participanti au avut varste cuprinse intre 26 si 35 de ani. Majoritatea participantilor la BVB IQ au fost persoane cu un loc de munca (aproape 40%) si studenti (35%). Circa 33% dintre participanti au fost femei si 67% au fost barbati.

Sursa: Comunicatul Bursei de Valori Bucureşti

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.