ODIMM a avut o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului de Externe al Norvegiei

La 11 aprilie curent, a avut loc o întrevedere între Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi reprezentanţii Ministerului de Externe al Norvegiei, reprezentat de către AASE Larissa F.Kosanovic – Vice Director a Direcţiei Finaciare şi Sigurd Dahl –  Ofiţer Executiv Superior.

Scopul acestei întrevederi a fost continuarea relaţiilor de colaborare între instituţiile abilitate, precum  şi crearea de  noi oportunităţi de dezvoltare şi stimulare a sectorului IMM din Republica Moldova.

În carul întrevederii, Iulia Iabanji, Directorul General al ODIMM a relatat despre situaţia sectorului IMM din Republica Moldova, proiectele existente şi despre serviciile oferite de către ODIMM.

Iulia Iabanji a menţionat despre Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM), care a fost creată în parteneriat cu Ministerul Economiei, accentuând că primul Incubator de Afaceri, de la  Soroca a fost creat cu suportul financiar al Guvernului Norvegiei.

De asemenea,  prin intermediul Programului ENTRANSE, membrii RIAM, beneficiază de seminare şi vizite de studiu în Norvegia, ce facilitează schimbul de cunoştinţe şi bune practici între incubatoarele de afaceri din cele două ţări.

Reprezentanţii Ministerului de Externe Norvegian şi-au arătat interesul pentru o continuă cooperare cu ODIMM.

Obiectivul de bază al ODIMM este de a contribui la creşterea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova, prin implementarea programelor de suport, facilitarea accesului la finanțare, promovarea acestora atât pe piața interna cât si cea externă.

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.