ODIMM a fost prezentă la Forumul „Excelență în Business”

Directorul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, a participat vineri, 13 octombrie curent, la Forumul „Excelență în Business”, organizat de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România.

Evenimentul, desfășurat în cadrul celei de-a X-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică între România şi Republica Moldova, a avut ca scop promovarea oportunităților economice oferite de țara noastră, oportunități menite să contribuie la crearea condițiilor atractive și favorabile pentru susținerea potențialilor investitori ce doresc să se dezvolte în stânga Prutului.

Directorul ODIMM a vorbit, în cadrul forumului, despre istoricul, activitatea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din Republica Moldova și impactul acestora în economia țării.

„Politicile promovate în domeniul dezvoltării antreprenoriatului din țară au condus la evoluția pozitivă a numărului de întreprinderi active, chiar dacă sectorul IMM continuă să se confrunte cu numeroase dificultăți de ordin financiar, legislativ, birocratic şi altele. Pe parcursul ultimilor cinci ani, numărul ÎMM a fost în continuă creștere, ajungând la o cifră de 51,6 mii”, a spus directorul ODIMM.

Iulia Iabanji a prezentat programele de suport gestionate de ODIMM care au un impact semnificativ asupra dezvoltării mediului antreprenorial din Republica Moldova, cu accent pe programele „PARE 1+1”, „PNAET”, FGC, Incubatoarele de afaceri, „Business Academy for Women” și „Femei în Afaceri”.

De notat că la forumul „Excelență în Business” au participat reprezentanți ai Guvernului României și Republicii Moldova, mediului de afaceri, investitorilor și organizațiilor de suport în domeniul antreprenoriatului din cele două țări.

Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România este o organizație autonomă, neguvernamentală, apolitică, cu personalitate juridică, de utilitate publică, destinată reprezentării, apărării și susținerii intereselor membrilor săi și a celorlalți operatori economici din Republica Moldova și România, pentru dezvoltarea comerțului și serviciilor corespunzător cerințelor economiei de piață.

Sursa: ODIMM

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.