ODIMM a prezentat proiectele de suport în afaceri pentru tineri la Liceul AŞM

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a participat cu o sesiune de informare la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La sesiunea de informare care a avut loc pe 19 februarie 2016, reprezentantul ODIMM, Dna Liudmila Stihii a vorbit despre proiectele de suport în afaceri pentru tineri şi beneficiile ce le oferă acestea la iniţierea unei activităţi antreprenoriale.

S-a vorbit despre cursurile de instruire, oferite de către ODIMM, prin intermediul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), care oferă cursuri de instruire timp de 10 zile pentru tinerii de la 18-30 de ani,  după care, pot beneficia  de un credit preferenţial pînă la 300.000 lei, pe o perioadă de pînă la 5 ani, cu  40% din credit,  grant nerambursabil.

,,Banii, nu sunt unicul impediment pentru a dezvolta o afacere”, a menţionat Dna Liudmila Stihii, profesor conferenţiar la Academia de Ştudii Economice a Moldove şi Şef Direcţie la ODIMM, aducînd exemple reale, unde antreprenorii cu o investiţie de cîteva milioane, au falimentat din cauza lipsei de cunoştinţe, în gestionarea corectă a unei afaceri.

De aceea, în afară de resurse financiare, înainte de a înregistra afacerea trebuie:

  • Să analizezi foarte bine, ceea ce vrei să faci;
  • Să mergi la cît mai multe cursuri de instruire în domeniu;
  • Să te consulţi cu specialiştii în domeniu;
  • Să analizezi piaţa şi să vezi, dacă produsul tău, este necesar consumatorului;
  • Nu uita, că orice afacere este generatoare de profit;
  • Consultă, cît mai multe pagini web de specialitate;
  • Elaborează-ţi o schiţă de business plan, pentru optimizarea cheltuielilor şi identificarea surselor de finanţare.

În acest context, ODIMM oferă servicii de consultanţă, la Centrul de consultanţă a Afacerii, unde experţii, oferă răspuns la orice întrebare în domeniu. Totodată, vă pot ghida, cînd nu sunteţi siguri în ceea ce doriţi să faceţi.

De asemenea, tinerii participanţi la sesiunea de informare, au aflat despre posibilitatea accesării unei garanţii financiare, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) , despre reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova şi posibilităţile ce le oferă acestea, precum şi despre alte proiecte viabile la ora actuală, pentru ei.

Astfel, într-o manieră lejeră de discuţii, liceeni au acordat întrebări reprezentatului ODIMM şi au asigurat că se vor informa adiţional, despre proiectele de suport, atît de pe pagina web www.odimm.md , cît şi de pe alte pagini de specialitate.



Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.