Oferta Găgăuziei către Rusia: Investitorii ruşi vor fi scutiţi de orice impozit timp de cinci ani

Autonomia Găgăuză va majora livrările de produse alimentare către regiunea Moscova. În acest sens, başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal şi Viceguvernatorul regiunii Moscovei, Iuri Oleinikov au semnat la 10 februarie 2015 un Acord de cooperare comercială și economică, relatează Ria Novosti.

„Găgăuzia are produse agricole excelente, care vor fi subiect al relaţiilor noastre comerciale şi economice.”, a declarat Oleinikov.

Formuzal, la rândul său, şi-a exprimat disponibilitatea de a mări cantitatea produselor alimentare livrate către Rusia. „Recent, am invitat Rosselkhoznadzor-ul, care în urma verificărilor a confirmat calitatea produselor noastre. Acum este important să creştem volumul livrărilor, iar pentru aceasta sunt pregătiţi atât producătorii din Găgăuzia cât și consumatorii din suburbia Moscovei. Din Republica Moldova este mai uşor de livrat produse decât din Africa de Sud sau Argentina.”, a declarat Formuzal.

În cadrul întrevederii, başcanul Găgăuziei a anunţat intenţia de a oferi investitorilor ruşi condiţii preferenţiale pentru dezvoltarea afacerilor în Autonomia Găgăuză. Antreprenorii care vor dori să investească în economia reală a Găgăuziei, vor fi scutiţi de orice impozit timp de cinci ani.

Părţile au mai discutat despre posibilitatea de a pune în continuare în aplicare a programelor pentru îmbunătăţirea competențelor profesionale ale lucrătorilor din domeniul sănătății în regiunea Moscova. De asemenea, Acordul prevede cooperarea în domeniul turismului, educație, cultură și sport.

Sursa: ria.ru

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.