Olimpiada republicană de economie începe astăzi la Chișinău

Elevi din 12 raioane ale republicii participă, în perioada 20-22 martie, la cea de-a 17-a ediție a olimpiadei republicane la economie. La ediția din anul curent participă 58 de elevi care studiază disciplina opțională „Educația economică și antreprenorială”, calificați în cadrul etapei zonale a olimpiadei la care au participat 176 de elevi.

Partenerii principali ai proiectului sînt Academia de Studii Economice din Moldova și Junior Achievement Moldova. Festivitatea de inaugurare a olimpiadei va avea loc vineri, 20 martie, cu începere de la ora 14.00, în incinta Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” (str. M. Eminescu, 55).

În cea de-a doua zi de concurs elevii vor participa la ședința Incubatorului de Afaceri ASEM, în cadrul căreia vor veni cu soluții referitoare la problemele economice ale societății. În program este inclusă vizionarea documentarului „Puterea celui fără de putere”, prezentat de OWH Studio.

Premierea învingătorilor va avea loc duminică, 22 martie, cu începere de la ora 10.30, în incinta Liceului Teoretic „Petru Rareș”. Cîștigătorii vor beneficia de premii financiare și diplome din partea Ministerului Educației. Marele premiu al olimpiadei este destinat elevilor din clasa a XII-a. Astfel, deținătorul premiului mare din această categorie va fi înmatriculat fără taxă de studii la una dintre facultățile Academiei de Studii Economice.

Sursa: Academia de Studii Economice

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.