Piaţa de capital din China şi-a revenit la sfârșitul săptămânii

Tranzacțiile pe piețele bursiere din China au fost închise vineri cu o creștere semnificativă a cotărilor la informația apărut în mass-medie precum că guvernul va crește fonduri financiare pentru a sprijini piața de capital.

Indicele principal al Bursei de Valori din Shanghai – Shanghai Composite Index, la sfârșitul zilei de tranzacționare a crescut cu 3,51% la 3,957.35 puncte, arătând cele mai bune rezultate pentru întreaga săptămâna. Între timp, indicele Shenzhen Composite Index a crescut cu 4,98% – la 2,190.42 puncte, câștigând 7,62%. 

La ora 8:30 (ora Chişinăului), Shanghai Composite Index înregistra o valoare de 3,943.26 puncte.

Potrivit dealerilor, fondurile alocate de stat, vor fi utilizate pentru a sprijini lichiditatea comisioanelor de brokeraj și achizițiilor de acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale, scrie Bloomberg Business. 

„Aceasta este o veste bună, cu toate că nu a fost confirmat de canalele oficiale, reînvie comportamentul pieței după vânzările de instrumente financiare anterioare”, – spune analistul de Haitong Securities Co, Zhang Qi. 

Piața de capital din China de la mijlocul lunii iunie a căzut cu mai mult de 30%, pe fondul incertitudinii economice. 

La sfârșitul lunii iunie, autoritatea de reglementare din China pentru a stabiliza situația, a micșorat ratele dobânzilor, a suspendat IPO-rile, și, de asemenea, a introdus un moratoriu de șase luni cu privire la interzicerea vânzării acțiunilor deținătorilor de mai mult de 5% din acțiunile unei societăți. În plus, Ministerul Securității Publice a țării investighează posibilă fraudă, care ar putea cauza căderea pieței.

Sursă: 1prime.ru / Traducerea şi adaptarea: Wall Street Moldova

 

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.