Platforma BVB pentru start-up-uri si IMM-uri promovată la Bruxelles

In data de 6 mai, Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in cooperare cu europarlamentarul Theodor Stolojan, a organizat conferinta “Bucuresti – noua destinatie pentru finantarea povestilor de crestere europene”  la Parlamentul European, Bruxelles, Belgia, se arată într-un comunicat trimis redacţiei.

Conferinta a fost organizata de BVB pentru a scoate in evidenta modul in care piata de capital din Romania poate oferi acces la finantare start-up-urilor si IMM-urilor, atat din Romania, cat si din Europa. BVB a fost reprezentata de directorul general Ludwik Sobolewski, care a prezentat si a discutat despre AeRO, platforma BVB pentru start-up-uri si IMM-uri.

“AeRO este considerat ca ceva ce trebuie sa aiba o dimensiune internationala, nu doar locala. Principalul mesaj pe care doresc sa il transmit este ca aceasta piata trebuie vazuta intr-un context al Europei Centrale si de Est. Cred ca este ceva de interes ridicat intrucat demonstreaza ca Europa Centrala si de Est este mult mai bogata in ceea ce priveste oportunitatile oferite investitorilor. Cred ca acesta este viitorul acestei regiuni a Europei, care, fara indoiala, este inca destul de mica atunci cand vine vorba de fluxuri de capital, daca o comparam cu Europa de Vest. Este o tendinta noua si pozitiva ca avem acum doua piete in regiune – Polonia si Romania, care se dezvolta intr-un ritm foarte rapid. Piata de capital din Romania, este inca una dintre cele mai mici din Europa, dar as risca sa spun ca este piata cu cea mai rapida dezvoltare din Uniunea Europeana, iar aceasta este o mare ocazie pentru noi. Si nu vom irosi aceasta oportunitate”, a afirmat Ludwik Sobolewski, in discursul sau.

Evenimentul a atras peste 50 de distinsi invitati, printre care Exclenta Sa Ambasadorul Romaniei la Bruxelles Stefan Tinca, directori generali ai doua companii care sunt Consultanti Autorizati pentru AeRO, reprezentanti ai asociatiilor din piete financiare si de capital, precum si un numar semnificativ de experti romani stabiliti la Bruxelles.

Speakerii evenimentului au fost: Markus Ferber (Europarlamentar), Gerhard Huemer (Director de Politica Economica al European Association of Craft, Small and Medium-sized Enterprises), Isidro Laso (Head of Sector, Startup Europe la Comisia Europeana), Mamta Murthi (Country Director pentru Europa Centrala si Tarile Baltice la Banca Mondiala), Raluca Painter (Comisia Europeana, Directia Generala Stabilitate Financiara, Servicii Financiare si Uniunea Pietelor de Capital), Rainer Riess (Director General al Federation of European Securities Exchanges), Pawel Sliwinski (director general al INC SA, Consultant Autorizat pentru piata AeRO, si director general al Carpathia Capital, una dintre companiile listate pe AeRO), Ludwik Sobolewski (director general al Bursei de Valori Bucuresti), precum si Theodor Stolojan (Europarlamentar), care a gazduit si prezidat evenimentul.

Ce este piaţa AeRO?
Piața AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acțiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acesta este un segment de piață dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanțarea proiectelor, poveștilor lor de creștere, creșterea vizibilității și contribuției la dezvoltarea mediului de afaceri. Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB, existent din 2010, piața AeRO, sub un concept reproiectat și reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Sursa: Bursa de Valori Bucureşti

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.