PNAET a revenit! 50 de tineri vor beneficia de instruiri.

Circa 50 de tineri vor beneficia de instruiri în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), care se va desfăşura în perioada 20 iunie – 1 iulie în or. Ungheni şi 20 – 25 iunie în or. Sângerei.

Obiectivul programului este de a identifica idei de afaceri, elaborarea unui plan de afaceri pentru realizarea activităţilor viitoarei sau actualei afaceri, inclusiv pentru a putea atrage resurse financiare de la diferite organizaţii. Tinerii vor avea oportunitatea să se întâlnească cu reprezentanţii organizaţiilor de gestiune şi control al activităţii întreprinderilor precum inspectoratul fiscal, inspecţia muncii, inclusiv reprezentanţi ai instituţiilor financiare. De asemenea vor avea un program de vizită la întreprinderi din teritoriu iniţiate şi gestionate de antreprenori tineri ce au beneficiat de programul PNAET.

Programul din Sângerei va instrui tinerii în cadrul proiectului ,,Şanse pentru Viitor” care se desfăşoară cu suportul financiar ODIMM în parteneriat cu Ministerului Tineretului şi Sportului, Incubatorul de Afaceri Sângerei, Consiliul raional Sângerei şi Serviciul Tineret şi Sport din Sângerei. Scopul instruirii este de a dezvolta abilităţile antreprenoriale ale tinerilor care doresc să deschidă o afacere sau s-o dezvolte în localitatea unde locuiesc.

În cadrul sesiunii, ODIMM va prezenta un suport de instruire a programului Gestiunea Eficientă a Afacerii (GEA), care va avea loc pe 25 – 26 iunie, pentru tinerii antreprenori care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele sale în. Proiectul este implementat de Asociaţia de dezvoltare durabilă Mileniul III din Sângerei, condusă de asociaţiei Natalia Mereacre.

Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) este destinat persoanelor tinere care doresc să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale şi/sau să dezvolte o afacere în domeniul agriculturii, producerii sau prestări de servicii. În urma programului de instruire solicitanţii vor primi instruire și consultanță antreprenorială, finanţare şi monitorizarea post – finanțare.

De la lansarea Programului, ODIMM a instruit circa 4100 tineri din toată republica, inclusiv 43% constituie femei şi a consultat peste 5600 persoane interesate de Program prin intermediul INFOline şi în cadrul diferitor întruniri tematice.

Sursa: ODIMM

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.