Preşedintele Bursei de Valori din Varşovia a fost ales în Consiliul de Reformă a companiilor de stat ucrainene

Pawel Tamborski, Preşedinte al Consiliului de administraţie al Bursei de Valori din Varșovia (Warsaw Stock Exchange), a fost ales în Consiliul de Reformă a companiilor de stat ucrainene, scrie Bursa.ro cu trimitere la un comunicat de presă.

Consiliul este responsabil cu supravegherea reformei întreprinderilor de stat ucrainene.

Pawel Tamborski: „Sunt onorat să fiu în Consiliul de Reformă a companiilor de stat ucrainene, care va juca un rol în punerea în aplicare a reformelor de piaţă în ţară. În comparaţie cu alte pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est, Polonia are mai mult de 25 de ani de experienţă în privatizarea transparentă a întreprinderilor de stat. Cele mai mari întreprinderi poloneze au fost privatizate pe Bursa de Valori din Varşovia, atrăgând interesul marilor investitori globali. Ne bucuram că alte ţări, care sunt în curs de tranziţie de proprietate, pot lua de exemplu experienţa noastră privind privatizarea şi dezvoltarea pieţei de capital. Bursa de Valori din Varșovia, împreună cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, inclusiv BERD şi Banca Mondială vor participa activ la lucrările Consiliului „.

Pawel Tamborski este Preşedinte al Consiliului de administraţie al Bursei de Valori din Varșovia din iulie 2014. Anterior, ca subsecretar de stat la Ministerul Trezoreriei, el a fost responsabil pentru procesele de privatizare, inclusiv cele efectuate pe piaţa de capital.

Sursa: Bursa.ro

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.