Prima tranzacție din acest an cu o cotă substanțială din capitalul BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A.

Prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei (BVM), la data de 14 ianuarie 2015, au fost tranzacționate 40.000 de acțiuni emise de BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A., se prezintă în statistica BVM.

Această cantitate de acțiuni a fost vândută cu 41,48 milioane lei, la preț de 1037 lei per acțiune și constituie 3,855% din capitalul social al Băncii.

Conform Legii instituțiilor financiare, achizitorul acestor acțiuni trebuia să dețină la data cumpărării permisiunea Băncii Națională a Moldovei (BNM) iar vânzătorul trebuia să notifice despre intenția sa de a înstrăina acţiunile, din cauza faptului că, acţiunile tranzacţionate depăşesc cota substanţială de 1% din capitalul Băncii, limita la care se poate de tranzacționat acţiunile băncilor fără permisiunea BNM .

cotă substanţială – drept de proprietate direct sau indirect care reprezintă echivalentul de 1% sau mai mult din capitalul unităţii economice sau din dreptul de vot ori care permite exercitarea unei influenţe considerabile asupra managementului sau activităţii acesteia.

orice persoană care urmează să dobîndească, prin orice modalitate, direct sau indirect, o cotă substanţială într-o bancă sau să îşi majoreze cota substanţială astfel încît proporţia drepturilor sale de vot sau a cotei în capitalul social să atingă ori să depăşească nivelul de 5%, 10%, 20%, 33% sau 50% ori astfel încît banca să devină o sucursală a sa se numeşte achizitor potenţial.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.