Reacția Băncii de Economii la acuzațiile Victoriabank

Banca de Economii a publicat pe site-ul său un comunicat prin care informează că nu are nici o datorie față de Victoriabank.

Această reacție este un răspuns la acuzațiile parvenite de la  Victoriabank precum că, Banca de Economii nu dorește să restituie către Victoriabank suma de 100 mln lei .

Banca de Economii informează că ea se află într-un proces de judecată cu Victoriabank, unde ea are rol de pârât, iar Victoriabank de reclamant. Acest procesul ține de penalitățile pretinse de Victoriabank, calculate de acesta din suma depozitului interbancar, plasat de ea în data de 21.01.2014.

„Totodată, Banca de Economii anunță că va acționa în judecată pe Victor Țurcan, președintele Consiliului de administrație al Victoriabank și banca menționată, pentru divulgarea secretului comercial al tranzacției și încălcarea principiului de confidențialitate, acestea fiind norme ale legislației Republicii Moldova” și „va depune o sesizare la Procuratura Generală, pentru calificarea acțiunilor lui Victor Țurcan, ca fiind îndreptate spre destabilizarea situației din cadrul Băncii de Economii și din întreg sistemul financiar al țării”, este scris în acest comunicat.

 Acestă învinuire este catalogat de Banca de Economii că un atac la imaginea sa.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.