Rezultatele primei runde de privatizări din anul 2015

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a desfăşurat, în perioada 3 aprilie – 22 mai 2015, prima rundă de privatizări, la care au fost expuse 55 bunuri proprietate de stat. 

În cadrul acestei runde a fost desfășurată o licitație cu strigare prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei (BVM), un concurs commercial, un concurs investițional și o licitație cu strigare. 

În rezultat, la licitația cu strigare organizată prin intermediul BVM, în perioada 19 – 22 mai au fost expuse acţiunile statului din 24 societăţi pe acţiuni, fiind tranzacţionate acțiunile a două întreprinderi de stat – S.A. „InLac” (1,494%), or. Cupcini, r-nul Edineţ şi S.A. „Carmez” (0,023%), mun. Chişinău, în sumă de peste 56 mln. lei.

Vezi și: Lista societăților ale căror acţiuni sunt expuse la privatizare în perioada 19-22 mai 2015

La concursul comercial organizat în perioada 3 aprilie – 12 mai, la care au fost expuse 19 bunuri (16 întreprinderi de stat, 2 pachete de acţiuni ale statului şi 1 bun distinct) a fost declarat nul, deoarece a fost depusă o singură ofertă. 

La licitaţia cu strigare, anunţată pentru 29 aprilie, la care au fost expuse 10 bunuri (6 obiecte nefinalizate, 2 complexe de bunuri imobile şi 2 complexe patrimoniale unice) şi la concursul investiţional planificat pentru perioada 3 martie-12 mai, la care au fost expuse cinematografele din oraşele Făleşti şi Leova nu au fost înregistrate cereri de participare.

Vezi și: Acţiunile statului nu sunt atractive pentru investitori

Prima rundă de privatizare a fost anunţată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 78-83 din 03.04.2015.

Sursa: Ministerul Economiei

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.