Salariile angajaților vor fi stabilite în raport cu calificarea acestora

Cuantumurile minime ale salariilor de funcții sau cele ale salariilor tarifare vor fi stabilite în raport cu calificarea, gradul de pregătire profesională și competențele angajatului, potrivit unei hotărîri a Guvernului privind salarizarea angajaților din unitățile cu autonomie financiară, informează MOLDPRES.

Documentul prevede ca diferențierea salariilor pe categorii de angajați, de la muncitori necalificați pînă la personal de conducere, să fie nu mai mică de la 1 la 2 salarii minim garantate.

Anterior, Executivul a stabilit că salariul minim garantat va fi de 2380 de lei. Astfel, potrivit hotărîrii de Guvern, muncitorii necalificați vor primi cel puțin un salariu minim garantat, muncitorii de calificare medie – 1,20 din salariul minim garantat, muncitorii de calificare superioară – 1,4, specialiștii – 1,50 și personalul de conducere – două salarii minim garantate.

În cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real nu se include salariul suplimentar (sporuri, suplimente, adaosuri și premiile curente) și alte plăți de stimulare sau compensare.

Hotărîrea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, pe 19 mai 2017.In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.