Sistemul bancar din Republica Belarus este folosit pentru retragerea capitalului

Cetăţenii Federaţiei Ruse folosesc sistemul bancar din Republica Belarus pentru a retrage capitalul din ţara lor și a-l direcționa spre alte ţări. Această declaraţie a fost făcută de către şeful Departamenului de monitorizare financiară al Comitetului de control de stat din Belarus, dl. Veaceslav Reut, pentru postul de televiziune „Беларусь 1”.

Potrivit lui Reut, acest fenomen a apărut îndată cu declanşarea crizei financiare din Federaţia Rusă. Schemele utilizate sunt considerate nelegale, din care cauză, până la moment, au fost deschise 15 cauze penale şi au fost blocaţi peste 20,5 milioane de dolari. Zilnic parvin peste 400 de raportări privind tranzacţiile suspecte către Departamentul de monitorizare financiară.

Totodată, Reut a declarat, că Departamentul său deţine informaţii, conform cărora, prin Republica Belarus este posibil să treacă bani furaţi din bugetul unei ţări din vest. În baza acestei informaţii şi a unor operaţiuni efectuate, au fost deschise 4 cauze penale şi blocaţi 3,5 milioane de dolari.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.