Societatea pe acţiuni „Tracom” fuzionează prin absorbţie

Uzină de tractoare „Tracom” S.A., care este compania care administrează parcul industrial „Tracom” a primit autorizaţia Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) pentru a fuzionat prin absorbţie  cu  „Forjacom” S.A.

Totodată, CNPF a înregistrat în Registrul de stat a valorilor mobiliare, acţiunile emise în cadrul unei emisiuni suplimentare de acţiuni desfăşurată de „Tracom” S.A. Această emisiune de acţiuni a avut loc din contul aporturilor nebăneşti în valoare de 7.5 milioane lei.

În urma acestor evenimente, capitalul social al societăţii va constitui 59.8 milioane lei divizat în 2.6 milioane acţiuni cu valoare nominală de 23 lei/acţiune.

Acţionarul majoritar al „Tracom” S.A. este Statul cu o cotă de 92.93% din capitalul social, iar Ministerul Economiei este autoritatea care gestionează această deţinere de capial.

În anul 2011, Guvernul prin Hotărâre nr 440 din 16.06.2011 a acordat titlul de parc industrial societăţii pe acţiuni „Tracom”  şi i-a atribuit funcţii de administrator al parcului.

Scopul parcului industrial „Tracom” constă în  dezvoltarea ramurilor economiei și producției noi, implementarea tehnologiilor și producerilor avansate, iar sarcinile parcului sunt:

– crearea unei infrastructuri dezvoltate, ce corespunde solicitărilor agenților economici pentru implementarea tehnologiilor   noi și avansate;

– organizarea de noi produceri industriale;

– dezvoltarea parcului prin:

– atragerea investițiilor locale și străine;

– implementarea tehnologiilor noi și inovative;

– dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii;

– aplicarea metodelor moderne de administrare;

– utilizarea eficientă a proprietății publice;

– crearea locurilor noi de muncă.

In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.