Transferul de credit va fi executat din 2016 în baza unui nou ordin

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Băncii Naționale nr. 56 din 05.03.2015 prin care a fost modificat și completat Regulamentul cu privire la transferul de credit, aprobat prin Hotărârea Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei nr. 157 din 1 august 2013.

Astfel, anexa nr. 5 la Regulamentul cu privire la transferul de credit, introdusă prin hotărîrea BNM menționată mai sus, va conține o formă nouă a Ordinului de plată.

Acesta va arăta astfel:

ordinDar a aratat astfel:

ordin de plata bancar

 

În acest Ordin de plată va apărea celula ce va conține Codul IBAN, iar celulele Contul de plăți, Codul Trezorerial și Codul Băncii nu se vor mai regăsi.

Acest Ordin de plată se va folosi în cazul în care pentru efectuarea transferului se va utiliza codul IBAN, prin urmare codul băncii (filialei băncii) plătitoare, respectiv codul băncii (filialei băncii) beneficiare nu se va indica.

În conformitate cu noul Ordin de plată, textul regulamentului a suferit modificări de redacție corespunzătoare. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016.

 Codul IBAN (International Bank Account Number) – şir de caractere care identifică în mod unic la nivel internaţional contul unui client deschis la o bancă. 

Sursa: contabilsef.md

In this article


Join the Conversation

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.