UBS: FTSE 100 poate creste cu peste 8% daca Brexitul este evitat. In caz contrar, scaderile depasesc 20%

Bursa din Londra va creste cu 8,5% daca britanicii vor vota joi pentru ramanerea tarii in Uniunea Europeana, in vreme ce un vot pentru Brexit ar duce la o cadere a pietei cu 21,7%, au avertizat bancherii de la UBS intr-o nota trimisa clientilor.

Valoarea de piata a celor mai importante companii britanice ar putea sa scada cu 350 mld. lire sterline in cazul unui vot favorabil iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, iar FTSE 100, principalul indice al Bursei din Londra, ar urma sa ajunga la 4.900 puncte – cel mai redus nivel inregistrat din 2011 si pana in prezent.

Totusi, daca Marea Britanie ramane in UE, analistii UBS considera ca indicele ar putea sa urce pana la 6.800 puncte, scrie The Guardian. Indicele FTSE 100 crestea la mijlocul sedintei de miercuri cu 0,8%, la 6.276 puncte.

In ceea ce priveste piata valutara, UBS se asteapta la presiune semnificativa pe lira sterlina, in vreme ce valutele de risc (francul elvetian si yenul japonez) vor avea de castigat. “Ne asteptam ca efectele pe euro/dolar sa fie relativ inexistente”, au concluzionat analistii bancii elvetiene.

sursa: wall-street.ro
In this article


Join the Conversation

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.